Aardappelen in de Wilhelminapolder

Consumptieaardappelen zijn een belangrijke teelt in de Wilhelminapolder. De geoogste aardappelen vervoeren we naar onze geconditioneerde aardappelbewaringen. Ze worden op afroep geleverd aan onze afnemers als tafelaardappel voor de retail. Een ander deel van de oogst wordt verwerkt tot bijvoorbeeld frites en wedges.

De teelt van aardappelen

Door de ruime teeltrotatie en aandacht voor bodemvruchtbaarheid is de grond in topconditie voor de teelt van aardappelen. In het voorjaar worden de aardappelen geplant. We gebruiken hiervoor ons eigen uitgangsmateriaal. Gedurende het groeiseizoen komt het er op aan het gewas gezond te houden, voor een goede opbrengst en kwaliteit. In het najaar worden de aardappelen geoogst en opgeslagen.

Superfood uit de polder

De aardappel is met recht een superfood dat we ook nog eens lokaal zeer goed kunnen telen. Aardappelen bevatten minder calorieën dan bijvoorbeeld pasta en zitten vol vitamines, zoals vitamine C, B-vitamines, kalium, magnesium, ijzer, koolhydraten en eiwit. Nog mooier: kook je hem in de schil, dan zitten er ook nog eens heel veel vezels in. Kijk voor meer informatie op www.aardappels.nl
0
hectare aardappelen
0
porties friet